Вісник соціально-економічних досліджень 2015, 2(57), 150-155

Open Access Article

Удосконалення управління витратами підприємств харчової промисловості

Вікторія Олександрівна Однолько
кандидат економічних наук, викладач кафедри економіки та управління національним господарством, Одеський національний економічний університет, e-mail: odnolko.vika@mail.ru

Цитувати статтю:

Однолько, В. О. Удосконалення управління витратами підприємств харчової промисловості / Вікторія Олександрівна Однолько // Вісник соціально-економічних досліджень: зб. наук. праць; за ред. М. І. Звєрякова (голов. ред.) та ін. (ISSN 2313-4569). – Одеса: Одеський національний економічний університет. – 2015. – Вип. 2. – № 57. – С. 150–155.

Анотація

У статті проаналізовано сучасний стан управління витратами підприємств харчової промисловості України. Здійснено оцінку основних економічних показників діяльності підприємств харчової галузі. Досліджено тенденції і визначено перспективи розвитку вітчизняного харчового виробництва в системі евроінтеграційних координат. Обґрунтовано теоретико-методичні засади і розроблено практичні рекомендації щодо формування системи механізмів та інструментів управління витратами підприємств, що дозволить доробити перспективи їх розвитку в системі європейської інтеграції. Встановлено системний підхід до аналізу економічних явищ та процесів, базові положення сучасної економічної теорії та економіки підприємства. Розглянуто головне завдання, яке б дозволило найбільш ефективно керувати витратами підприємства харчової промисловості на всіх етапах виробничого циклу, а також відповідало критеріям єдності підходів на різних рівнях управлінської діяльності.

Ключові слова

харчова промисловість; виробництво; витрати; інвестиції; інтеграція.

JEL classification: R100; M210

УДК: 338.49:334.012.64:332.133

Лицензия Creative Commons
Ця робота ліцензується відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution 4.0. Переглянути копію цієї ліцензії можна за посиланням: http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Література

  1. Поддєрьогін А. М. Інновації та їх фінансове забезпечення в харчовій промисловості України / А. М. Поддєрьогін, А. В. Корнилюк // Фінанси України. – 2009. – № 11. – С. 94–100.
  2. Давидович І. Є. Управління витратами: навч. посіб. / І. Є. Давидович. – К.: ЦУЛ, 2008. – 320 с.
  3. Купчак П. М. Харчова промисловість України в умовах активізації інтеграційних та глобалізаційних процесів: монографія / [за ред. д-ра екон. наук, проф. Л. В. Дейнеко]. – К.: Рада по вивченню продуктивних сил України НАНУ, 2009. – 152 с.
  4. Партин Г. О. Управління витратами підприємства: концептуальні засади, методи та інструментарій: монографія / Г. О. Партин. – К.: УБСНБУ, 2008. – 219 с.
  5. Скопенко Н. С. Агропромисловий сектор: сучасний стан, тенденції та перспективи розвитку / Н. С. Скопенко // Економічний аналіз. – 2011. – Вип. 8. – Ч. 1. – С. 179–183.
  6. Промисловість України у 2007–2010 роках: стат. зб. [Електронний ресурс] // Державна служба статистики України. – Режим доступу: www.ukrstat.gov.ua.
  7. Наукова та інноваційна діяльність в Україні у 2011 році: cтат. зб. [Електронний ресурс] // Державна служба статистики України. – Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua.
  8. Промисловість України у 2001–2007 роках: стат. зб. // Державний комітет статистики України. – К., 2008. – 304 с.
  9. Якимчук Т. В. Стан і перспективи розвитку підприємств харчової промисловості України / Т. В. Якимчук // Актуальні проблеми економіки. – 2010. – № 4 (106). – С. 162–168.

Україна, м.Одеса, 65082
вул. Гоголя, 18, ауд. 110.
(048) 777-89-16
sbornik.odeu sbornik.vsed.oneu@gmail.com

Шановні автори!

Продовжується набір статей до першого випуску 2024 р. До публікації приймаються статті українською та англійською мовами.

З 2022 року діють нові вимоги до оформлення статей до збірника наукових праць "Вісник соціально-економічних досліджень"

3 01.11.2023 р. вартість публікації складає 80 грн. за 1 сторінку (див. розділ "Оплата").

Завантажити інформаційний буклет


Flag Counter