Вісник соціально-економічних досліджень 2017, 1(62), 64–70

Open Access Article

Дослідження ринку хлібопекарної та кондитерської галузей України

Валентин Валерійович Бергер
викладач кафедри маркетингу, Одеський національний економічний університет, е-mail:crown-v@mail.ru

Цитувати статтю:

Бергер, В. В. Дослідження ринку хлібопекарної та кондитерської галузей України // Вісник соціально-економічних досліджень: зб. наук. праць; за ред. М. І. Звєрякова (голов. ред.) та ін. (ISSN 2313-4569). – Одеса: Одеський національний економічний університет. – 2017. – № 1 (62). – С. 64–70.

Анотація

У статті досліджено ринки хлібопекарської та кондитерської галузей України в цілому і міста Одеси зокрема. Обґрунтовано необхідність і вигідність субконтрактації в зазначених галузях. Застосовано специфічні критерії і вивчено вузький сегмент підприємств. Проаналізовано можливості субконтрактації між підприємствами зазначених галузей в м. Одесі. У процесі аналізу виділено окремо великі й малі та середні підприємства, які задовольняють всім умовам пошуку. Визначено, що у розглянутих малих і середніх підприємств є можливість субконтрактації з великими підприємствами в тому ж регіоні. Запропоновано розміщення інформації щодо цін на товари одеських підприємств на порталі субконтрактації, що дозволить знайти найбільш вигідних постачальників, стимулюватиме конкуренцію між підприємствами однієї галузі і сприятиме зниженню націнки на товар.

Ключові слова

субконтрактація; хлібопекарська промисловість; кондитерська промисловість; хлібозавод; пекарня; ринок кондитерської продукції; цукристі вироби; борошняні вироби; шоколадні вироби; кооперування; експорт.

JEL classification: M310;  DOI: https://doi.org/10.33987/vsed.1(62).2017.64-70

УДК: 664.6:640.435 (477)

Лицензия Creative Commons
Ця робота ліцензується відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution 4.0. Переглянути копію цієї ліцензії можна за посиланням: http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Література

  1. Класифікація видів економічної діяльності (КВЕД – 2010): перелік секцій видів економічної діяльності. URL: kved.ukrstat.gov.ua/KVED2010/kv10_i.html.
  2. Анализ рынка хлеба и хлебобулочных изделий в Украине. URL: https://inventure.com.ua/analytics/investments/analiz_rynka_hleba_i_hlebobulochnyh_izdelij_v_ukraine.
  3. Офіційний сайт компанії «Булкін». URL: www.bulkin.ua.
  4. Об’єднання виробників кондитерської, харчоконцентратної та крохмалопатокової галузей України. URL: http://ukrkondprom.com.ua/nasha_zadacha_dialog_biznesa_i _vlasti.
  5. Офіційний сайт Державної служби статистики України. URL: www.ukrstat.gov.ua.
  6. Чернобай Т. А. Кондитерская отрасль в Украине. URL: www.rusnauka.com/ 29_DWS_2015/ Economics/2_ 95247.doc.html.
  7. Кравченко Л. Сладкая реальность. Шоколадные изделия в сложившейся ситуации // Мир продуктов. – 2014. – № 7 (106). – С. 10–13.

Україна, м.Одеса, 65082
вул. Гоголя, 18, ауд. 110.
(048) 777-89-16
sbornik.odeu sbornik.vsed.oneu@gmail.com

Шановні автори!

Продовжується набір статей до першого випуску 2024 р. До публікації приймаються статті українською та англійською мовами.

З 2022 року діють нові вимоги до оформлення статей до збірника наукових праць "Вісник соціально-економічних досліджень"

3 01.11.2023 р. вартість публікації складає 80 грн. за 1 сторінку (див. розділ "Оплата").

Завантажити інформаційний буклет


Flag Counter